Zománcedények

Az EMA-LION Kft. zománcedényei tűzzománcozással készülnek, az acéllemez edénytestekre ~800ºC hőmérsékleten történik a zománc égetése.
A zománcbevonat biztosítja a nagyfokú ellenállóképességet az élelmiszerekben lévő anyagokkal szemben.
A tűzzománcozott edények nagy előnye, hogy a zománcból idegen aroma nem kerül az ételbe a használat során.
A zománcedények – a mikróhullámú sütőt kivéve – minden tűzhelyen használhatók, az edények vázát alkotó acéllemez lehetővé teszi a legkorszerűbb indukciós tűzhelyeken is az energiatakarékos sütést-főzést.
A zománcbevonattal készült edények könnyen tisztíthatók, mosogatógépben mosogathatók.
Az üvegszerűen csillogó zománcfelület nehezen karcolódik.
A tűzzománcozott edények mélyhűtőben tárolhatok és 450ºC-ig hőállóak.

Menü